Zelf een Chunei maken!

 

 

Note: Deze uitleg is een vertaling van de engelse versie op TBW die gemaakt is door de eigenaresse van Eye-2-Eye

 

Benodigdheden:

- 2 meter stevige stof (bijv ribcord, canvas of jeans)
- Eventueel 2 meter stof voor de voering
- ca. 5 meter biasband
- 2 klikgespen
- Klittenband
- Vulmateriaal voor de banden, bijv. fleece

 

Werkinstructie

De chunei is niet one-size-fits-all; je kunt zelf de maten opmeten en deze aanpassen aan je eigen lichaam. Om goed te kunnen meten kun je je kind in een doek of meitai op je rug doen om vervolgens de juiste maten op te meten.
 

Lichtblauwe lijn: Decollete tot lies
Rood: Van de linker tepel om het lichaam naar de rechter tepel
Groen: 10 cm onder oksel tot lies
Blauw: Van oksel tot de tegenovergestelde tepelDe lichtgrijze delen zijn de schouderbanden waarbij jezelf kunt bepalen hoe lang ze worden. Het donkergrijze gedeelte is de heupband.

Vouw de heupband dubbel in de lengte met de verkeerde kant zichtbaar. Stik de naad en keer de heupband binnenstebuiten. Vul de band naar wens. Werk de open uiteinden af met biastape. De uiteinden kunnen versmald worden naar wens zodat deze makkelijker door de gespen gehaald kunnen worden.

 

Maak de schouderbanden op eenzelfde manier als de heupband. Vul ze met zoveel vulmateriaal als jezelf wenst. Ik heb zelf 4 lagen fleece gebruikt. Werk de uiteinden weer af met biastape.


Naai de 'punten' aan elkaar. Werk het gehele lijfgedeelte af met biastape rondom. Naai vervolgens de schouderbanden aan het ruggedeelte. Hierbij kun je gebruik maken van zgn. x-boxen.

Pas de chunei met je kind in een doek of MT op de rug; zo kun je zien hoe lang de schouderbanden moeten worden. Maak de schouderbanden vast aan de voorkant van de chunei. Maak de heupband vast op de plek van het blauwe vierkantje.

Maak gespen en band vast op de plek waar je aan de voorkant de schouderbanden hebt vastgemaakt. Bevestig een gesp aan de heupband. Naai het klittenband op de voorzijde zodat deze op elkaar sluit.

- Gajemae.nl  2009 -     

www.gajemae.nl